Over ons

Diepvries Urk BV is een familiebedrijf dat al drie generaties lang actief is als onafhankelijke dienstverlener in de voedselindustrie. Sinds 1928 verzorgen wij de verwerking en opslag van vis en visproducten voor klanten in binnen- en buitenland. In al die jaren hebben wij veel ervaring en een modern machinepark opgebouwd. Ons bedrijf kenmerkt zich door korte, flexibele lijnen en betrokkenheid. Als betrouwbare partner hechten we waarde aan langdurige relaties. Hierdoor zijn we in staat om mee te denken en zoveel mogelijk te ontzorgen.

1928

Overgrootvader Albert van Veen begon met een cafetaria op het voormalige eiland. Vlak hierna begon hij de eerste Urker IJsfabriek Gebr. Van Veen.

1969

De IJsfabriek breidde uit met blokvriezen en een stuk opslag voor opdrachtgevers.

1970

Het eerste IQF-systeem kwam om de hoek kijken: plaatvriezen. De filets werden op platen gelegd en vervolgens in draagkarren geschoven. Deze karren gingen een nacht in de vriezer en waren de volgende ochtend IQF-gevroren. Daarna volgde het glaceren en inpakken.

1976

Er kwam meer vriescapaciteit voor de ‘plaatvriezer’ en Gebr. Van Veen had als één van de eersten een bandvriezer. Ook werd het glaceren uitgebreid en kon er nu meerdere keren geglaceerd worden.

1985-1986

In 1985 werd begonnen met de bouw van Diepvries Urk. In 1986 is de bouw afgerond en beschikt Diepvries Urk over één van de meest moderne machineparken.

1990

De bandvriezer van Diepvries Urk werd uitgebreid met een extra lijn. Dit bood meer mogelijkheden voor glaceren en paneren.

1992

Er werd een ijsfabriek in Lauwersoog gebouwd. Hier konden schepen vanuit de fabriek meteen voorzien worden van ijs. Dit betekende dat op dat moment twee ijsfabrieken en Diepvries Urk volop draaiden.

2001

Dit was het jaar dat er voor het laatst ijs werd gegeven in de Urker haven. Hierna werd volledig gefocust op Diepvries Urk.

2015

De bandvriezer van Diepvries Urk werd compleet vernieuwd. Een verbouwing van zes weken resulteerde in een hypermodern vriessysteem.

2021

Het proces glaceren wordt volledig geoptimaliseerd. Dit zorgt voor meer mogelijkheden in het bedienen van de markt.

Drie generaties lang waarborger
van de kwaliteit van uw producten