Home | Diensten | Vriezen / glaceren

Glaceren van vis en seafood

Diepvries Urk is gespecialiseerd in het glaceren van vis en seafood producten. Als onafhankelijke partij glaceren wij grote partijen voor derden en opdrachtgevers in de seafood industrie.

Wat is glaceren?

Glaceren is het voorzien van een beschermend ijslaagje om de vis heen. Dit wordt toegepast om de houdbaarheid van het ingevroren product te verbeteren en het te beschermen tegen uitdroging in de vriezer. De glaceerlaag is transparant. Hierbij wordt gebruik gemaakt van demi water, waardoor de glaceerlaag kristalhelder blijft. Dit draagt bij aan een mooie en sprankelende presentatie van het product. De glaceerlaag kan variëren van 10 tot 150% van het oorspronkelijk gewicht.

Wij bieden oplossingen voor

Glaceren van visproducten

Diepvries Urk is flexibel en kan op ieder moment in het productieproces bijschakelen:

  • Glaceren nadat verse vis ingevroren is op de vrieslijn
  • Bijglaceren of overglaceren op later tijdstip

Vis invriezen en glaceren met behoud van vochtgehalte en structuur

Het invriezen en glaceren zijn nauw met elkaar verbonden binnen het productieproces. Ze kunnen gezamenlijk of als aparte stappen worden uitgevoerd.

Verse vis wordt vóór het vriezen eerst gespoeld. Filet en hele vis kan tot wel 35% aandeel in één run worden gevroren.

IQF invriezen van visproducten

Diepvries Urk vriest losse verse visproducten in. Daarvoor staat een moderne vriesinstallatie onze beschikking. Hele vis of filets worden handmatig opgelegd, waarna ze op de bovenband in de koude luchttunnel in zeer korte tijd worden ingevroren bij een temperatuur van -40 graden Celsius.

Dit razendsnelle IQF-systeem is uitermate geschikt voor vis en visproducten, omdat het vochtgehalte en structuur vrijwel niet worden aangetast. Na het ontdooien van de vis blijft daardoor de smaak en textuur gelijk aan die van het verse product.