Home | Diensten | Paneren

Paneren van visproducten

Diepvries Urk is gespecialiseerd in het paneren van vis- en foodproducten voor derden en andere opdrachtgevers. Als onafhankelijke partij werken we voor visbedrijven en handelsbedrijven door heel Europa. Binnen Urk komt er een grote hoeveelheid verse en bevroren vis samen. Daardoor kunnen we snel schakelen en de vis van een kwalitatieve laag paneer voorzien.

Waarom vis en andere producten paneren?

Paneren is het voorzien van een omhulsel van broodkruim (eventueel gemengd met kruiden). Daardoor krijgt het product een lekkere bite en krokante korst bij bereiding. Het paneren van vis, vlees en groente gebeurt veelal op dezelfde manier.

Het paneren van bevroren vis op industriële manier bij Diepvries Urk

Op onze geautomatiseerde paneerlijn kan het ingevroren product worden voorzien van een laag battermix en een eventuele paneerlaag. Smaak en kleur kunnen naar wens worden samengesteld. Wij werken samen met geselecteerde leveranciers om een passend product te maken.

Er zijn diverse paneer verhoudingen mogelijk. Bijvoorbeeld 25% paneer en 75% vis. Of 35% paneer en 65% vis. Met de paneerlaag kan een gewichtstoename tot honderd procent worden bereikt. Na het paneren wordt het product opnieuw in-line gevroren en op kerntemperatuur van -20 graden Celsius gebracht.

De volgende stap in het productieproces: voorbakken

Consumenten kiezen voor gemak. Daarom stijgt de vraag naar voorgebakken visproducten. Wij kunnen in samenwerking met partners ook in deze stap ontzorgen.

Paneren als onderdeel binnen productontwikkeling

Producten met paneer maakt dat de samenstelling flexibel is. Er is een grote variëteit in het assortiment te realiseren. Diepvries Urk kan op dat moment actief assisteren bij de productontwikkeling. Voor een compleet nieuw product of vorm of het toevoegen van een nieuw soort paneerlaag.