Diepvries Urk bestaat 35 jaar

Home | Diepvries Urk bestaat 35 jaar

Dit jaar bestaat Diepvries Urk maar liefst 35 jaar. Sinds 1986 opereert Diepvries Urk als onafhankelijk dienstverlener in de verwerking van vis en food producten. In de jaren 80 begon Riekelt van Veen met het maken van nieuwbouwplannen en in 1986 was het dan zover: Diepvries Urk was geboren.

Ondanks dat Diepvries Urk 35 jaar bestaat, is de familie Van Veen al bijna 100 jaar actief in de visindustrie. Overgroot opa Albert van Veen begon in 1928 met een cafetaria op het toenmalige eiland. Vlak daarna opende hij de eerste Urker IJsfabriek: Gebroeders van Veen. Hier produceerden en distribueerden we ijs voor verschillende vissersschepen in diverse havens in Nederland en Duitsland. Dit heeft Gebroeders van Veen tot 1960 gedaan.

Schepen werden steeds moderner en kregen hun eigen koelsystemen. Gebroeders van Veen moest hierop anticiperen en begon met het invriezen van verse vis. In het begin deden ze dit op ijzeren platen en later op één van de eerste bandvriezers van Urk. De capaciteiten werden te klein en er moest vernieuwd worden. Dit was het allereerste begin van Diepvries Urk.

Deel het bericht