Feeling home in a deep frozen world

Welkom bij Diepvries Urk BV

Een lange traditie in de vissector

Diepvries Urk BV is een familiebedrijf dat al drie generaties lang (sinds 1928) actief is als onafhankelijke dienstverlener in de voedingsindustrie als het gaat om verwerking en opslaan van vis en visproducten voor klanten in binnen en buitenland. In al die jaren is veel ervaring en een modern machinepark opgebouwd. Ons bedrijf kenmerkt zich door korte en flexibele lijnen en betrokkenheid. Als betrouwbare partner hechten we veel waarde aan langdurige relaties, waardoor we in staat zijn om mee te denken en zoveel mogelijk te ontzorgen.

Vriezen

Behoud van vochtgehalte en structuur

Onze dienstverlening bestaat o.a. uit het los invriezen van verse vis en visproducten van onze klanten. We hebben hiervoor een nieuwe en hypermoderne vriesinstallatie tot onze beschikking. Hele vis of filets worden heel secuur handmatig opgelegd, waarna ze op de bovenband in de koude luchttunnel in zeer korte tijd worden ingevroren bij een temperatuur van -40 graden Celcius. Op de onderband wordt de vis verder verhard en op een kerntemperatuur van -20 graden Celcius gebracht. Dit razendsnelle IQF-systeem is uitermate geschikt voor vis en visproducten, omdat het vochtgehalte en structuur vrijwel niet worden aangetast. Na het ontdooien van de vis blijft daardoor de smaak en textuur gelijk aan die van het verse product.

Upgrading

Glaceren

Om de houdbaarheid van het ingevroren product nog verder te verbeteren en het te beschermen tegen uitdroging, kan een uiterst transparante glaceerlaag worden aangebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van water dat op speciale wijze door ons is behandeld, waardoor de glaceerlaag kristalhelder blijft. Dit draagt bij aan een mooie en sprankelende presentatie van het product. De glaceerlaag kan variëren van 10 tot 150% van het oorspronkelijk gewicht.

Paneren

Op onze geautomatiseerde paneerlijn kan het ingevroren product worden voorzien van een laag. Bijvoorbeeld een heerlijke laag battermix of daarop nog een paneerlaag. Smaak en kleur kunnen geheel naar de wens van de klant samengesteld worden. Op die manier kan een klantspecifiek product worden gecreëerd. Met de paneerlaag kan een gewichtstoename van wel honderd procent bereikt worden. Na het paneren wordt het product in-line nagevroren en op een kerntemperatuur van -20 graden Celcius gebracht.

Verpakken

Packing

In een semi-automatisch proces worden de diepgevroren producten verpakt. Dit kan in neutrale dozen of in verpakkingen die door de klant zijn aangeleverd. De gewichten variëren van 5 kg dozen tot bulkverpakkingen van wel 350 kg. Flexibiliteit en de wens van de klant zijn hierin leidend. Het exact afwegen gebeurt handmatig, waarbij ook een laatste productcontrole wordt uitgevoerd. Desgewenst kunnen de verpakkingen worden voorzien van etiket dat voldoet aan de wettelijke eisen die per bestemming kunnen verschillen.

Retail

Op onze 12-koppige geavanceerde weegmachines zijn we in staat om razendsnel grote volumes in te pakken voor de retail, variërend van 250 tot 1.000 gram. De machine voor het maken en vullen van de zakken is voorzien van een online printer, die de verpakking kan voorzien van logo’s en product-informatie. Retailverpakken kan ook in door de klant aangeleverde voorbedrukte folie. Desgewenst assisteren we bij het ontwikkelen van verpakkingen, die voldoen aan alle wettelijke eisen en die gericht zijn op de wensen van de klant.

Repacking

Verwerking interleaved producten

Interleaved producten kunnen bij ons machinaal losgemaakt worden en ontdaan worden van plastic folie. Hierbij wordt een handmatige en nauwkeurige visuele nacontrole uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een schoon en los product dat daarna verder kan worden behandeld, zoals bijvoorbeeld: glaceren, paneren, sorteren en opnieuw verpakken. Ook hebben we de mogelijkheid om producten van een nieuwe verpakking te voorzien als deze is beschadigd of opnieuw in te pakken als ze in de retail in een nieuwe verpakking worden gepresenteerd.

Sorteren

Tot op de gram nauwkeurig

Op onze geheel computergestuurde sorteerlijn kan zeer secuur op gewicht gesorteerd worden. Of het nu gaat om hele vis of filets, zowel vers of diepvries. Naar de wensen van de klant wordt de vis vervolgens verder verwerkt en verpakt. Op die manier kan qua gewicht een uniform product aangeboden worden.

Opslag

Volledig inzicht in uw voorraad

Diepvries Urk BV heeft een eigen vrieshuis waar de producten in verrijdbare stellingen op pallets of in boxdozen worden opgeslagen. Producten worden met de grootste zorgvuldigheid behandeld, waarbij een voortdurende temperatuurscontrole plaatsvindt. Uw product krijgt bij inslag een uniek productnummer, waarbij de klant alle informatie van het product krijgt. Onze voorraadadministratie biedt voortdurend inzicht in de voorraad. Bij het transport staan we de klant graag terzijde als het gaat om de benodigde certificaten en exportdocumenten.

Certificering

Kwaliteit, hygiëne en duurzaamheid

Het spreekt voor zich dat Diepvries Urk BV werkt volgens de hoogste kwaliteitseisen. Het bedrijf is onder meer IFS gecertificeerd. Dit staat voor een combinatie van HACCP, kwaliteitsmanagement, GMP, klantfocus en diverse inrichtingseisen. Veel retailers in binnen- en buitenland eisen dit certificaat. Voor haar bijdrage aan duurzame visserij en viskweek heeft ons bedrijf ook het MSC-keurmerk en ASC-keurmerk.